هفتکل ۹۸ ساله شد/ صادرات روزانه ۴۵ هزار بشکه نفت و رتبه سوم صادرات سنگ در کشور
- توضیحات
- آخرین به روز رسانی پنج شنبه, 13 ارديبهشت 1403 14:30
- نوشته شده توسط پایگاه خبری ندای هفتکل
«علی ارغوانی»
ندای هفتکل/ علی ارغوانی (عوض نژاد):
سال ۱۲۸۶ وقتی ویلیام ناکس دارسی و گروه رینولدز با سرمایه گذاری شرکت انگلیسی پس از دو سال حفاری در هفتکل نتوانستند به نفت دست یابند، جستجو در این منطقه را پایان داده و حفاری در مسجدسلیمان را آغاز کردند، که پس از گذشت یک سال (در سال ۱۲۸۷) در منطقه نفتون مسجدسلیمان نخستین چاه نفتی ایران و خاورمیانه را کشف کردند.
اما ویلیام ناکس دارسی و گروه رینولدز که از وجود نفت در هفتکل یقین داشتند، پس از حدود ۲۰ سال دوباره به هفتکل بازگشتند و جستجوی خود را در منطقه طوفسفید و فلوتین ادامه دادند و در سیزدهم اردیبهشت ۱۳٠۵ طلای سیاه شروع به فوران کرد و حماسهای دیگر در صنعت نفت رقم خورد و هفتکل لقب دومین شهر نفتخیز خاورمیانه را به خود گرفت و باعث شد تا بدین طریق کمک هنگفتی به تامین بودجه عمومی کشور نماید.
از زمان به نفت رسیدن چاه شماره یک، ساخت و ساز خانه های مجلل کارگری، کارمندی و مدیران انگلیسی و ایرانی در هفتکل آغاز شد، که لِینهای دهفوتی برای کارگران ساده، دو اتاقه و سه اتاقه به کارگران خاص و فنی و بنگله ها (ویلاها) نیز به مدیران و کارمندان اختصاص می یافت.
در حدود سالهای ۱۳۲٠ هفتکل جزء محدود شهرهای ایران بود که دو دبیرستان دخترانه و پسرانه تا مقطع دیپلم داشت. فرودگاه، دو سینمای کارگری و کارمندی، باشگاه و اماکن ورزشی و تفریحی، پارک و فضای سبز زیبا نیز از هفتکل شهری دوست داشتنی ساخته بود.
میدان نفتی هفتکل سالها بزرگترین تولیدکننده نفت ایران بود که از ۱۵ حلقه چاه نفت حفاری شده تا سال ۱۳۴۲ سالانه ۹/۵ میلیون بشکه نفت صادر میکرد و اکنون نیز با وجود ۲۴ چاه نفتی فعال به طور سالانه بالغ بر پانزده میلیون بشکه (روزانه ۴۵ هزار بشکه) نفت از میادین نفتی هفتکل استخراج میشود.
هفتکل به جز نفت، دارای معادن عظیم گاز، سنگ، گچ، آهک و سیمان است و کارخانه سیمان خوزستان نیز که به طور روزانه ۸/۸٠٠ تن تولید دارد، از خاک هفتکل تغذیه می کند. همچنین هفتکل در سال ۱۴٠۱ رتبه سوم صادرات سنگ در کشور را به خود اختصاص داد.
بخشداری هفتکل در سال ۱۳۱٠ تشکیل و شهرداری نیز در سال ۱۳۴۶ تاسیس شد اما شرکت نفت در سال ۱۳۴۸ هفتکل را به ارتش واگذار کرد و تیپ سه و چهار لشکر ۹۲ زرهی تا اوایل دهه هشتاد در هفتکل مستقر بود.
در سال ۱۳۸۷ در حالی که هفتکل به تولد ۸۲ سالگی خود نزدیک شده بود، به شهرستان تبدیل گردید و بر اساس آمار نفوس و مسکن در سال ۱۳۹٠ تعداد ۲۷۶۳۳ نفر جمعیت داشت که در سال ۱۴٠٠ به حدود ۲۳۷۴۳ تقلیل یافته که اصلی ترین دلایل مهاجرت مردم از این شهر عدم وجود امکانات لازم اعم تحصیل، درمان و اشتغال است.
امروز ۹۸ سال از تولید و صادرات نفت در هفتکل میگذرد، اما از حداقل امکانات شهری برخوردار نیست. مردمانش برای یک معالجه ساده باید راهی شهرهای همجوار شوند و رنگ جاده هایش سرخ است.
نفتسفيد که روزگاری نه چندان دیر «پاریس ایران» نام داشت، حالا با همه غرور معاصرش فقط يک نام روی نقشه دارد كه يادآور سرنوشت تلخ آن و نهايتاً میتواند سوژه فيلم های كارگردان ها یا عکاسان و خبرنگاران باشد.
سرنوشت و پايان تلخ ماجرای نفت سفید در هفتکل که روزگاری «عروس شهرهای خوزستان» نام داشت در حال تكرار است و لاجرم اگر نگاه مسئولان به این منطقه تغییر نکند، هفتکل نیز در آیندهای نزدیک به دهکوره ای همانند نفت سفید مبدل خواهد شد.
دیدگاهها
جناب ارغوانی شده... اگه امکانش هست یه گزارش با چند تا عکس از وضعیت اسفناک خیابان های فقیر نشین شهر مثل چهرازی آباد مهرآباد و ... تهیه کنید وضعیت قطعی آب تو این محله ها وضعیت مبلمان شهری و ...
خوراکخوان (آراساس) دیدگاههای این محتوا