اذعان تلخ معاون رئیسی به تصميم غير كارشناسى مجلس
- توضیحات
- منتشر شده در شنبه, 06 خرداد 1402 17:39
- نوشته شده توسط پایگاه خبری ندای هفتکل
- بازدید: 89
مجلس شورای اسلامی با تصویب یک قانون به مجادله بر سر تغییر ساعت پایان داد. این در حالی بود که کارشناسان هشدار داده بودند عدم تغییر ساعت در نیمه اول سال موجب تحمیل هزینه سنگین به کشور به دلیل افزایش مصرف برق خواهد شد.
نمایندگان مجلس انقلابی اما با قاطعیت این نظر را رد و عنوان می کردند عدم تغییر ساعت هیچ هزینه ای برای دولت نخواهد داشت.
دولت سیزدهم نیز به هر دلیل بر این نظر مجلس صحه گذاشت و قانون ممنوعیت تغییر ساعت اجرایی شد.
حالا دولت در عمل و در مواجه با شرایط جدید اقدام به تغییر ساعت کار ادارات برای کاهش مصرف برق كرده است. به معنی دیگر، از یک طرف دولت و مجلس عدم تغییر ساعت را موجب ایجاد هزینه نمی دانند و از طرف دیگر با تغییر ساعت کار ادارات به حدود ٦ صبح، از پيامدهاى مهم اين تفيير در صرفه جویی در هزینه های برق و دولت می گویند!
در آخرین اظهارنظر از این دست، سخنان معاون رئیسجمهور مبنی بر صرفهجویی هزاران میلیاردی با تغییر یک ساعت کاری در ادارات بار دیگر قانون غیرکارشناسی مجلس و سکوت دولت درباره این اقدام پرهزینه را مورد توجه قرار می دهد.
میثم لطیفی رئیس سازمان اداری و استخدامی دیروز در همایش ملی بهرهوری ایران، اظهار کرده بود: بهرهوری و ارتقای آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و نباید آن را به موضوع کم اهمیتی تقلیل دهیم. به عنوان مثال همان طور که یک بار این موضوع را به وزیر نیرو عنوان کردیم، میتوان با جابجایی یک ساعت از ساعات کاری ادارات و کارمندان هزاران میلیارد تومان صرفهجویی کرد و این موضوع مدیریت ساعات کاری و تاثیر آن در بهرهوری از مسائل مهم و مورد توجه در دنیاست.
اين موضوع البته ربطي به بهره ورى ندارد. چون اگر بهره ورى ملاك بود چنين قانونى وضع نمى شد. يا اگر قانون درست بود نبايد به جاى ساعت رسمى، ساعت كارى تغيير مى كرد!
قبلا در این باره در نواندیش نوشتیم که فردی زمین می خورد و برای اینکه وانمود کند روی برنامه این اتفاق افتاده، بقیه مسیر را سینه خیز می رود. این حکایت دولت و مجلس در بحث تغییر ساعت و شايد تصميمات و اقدامات ديگر است!
نواندیش/ رضا امیری