۷ نکته در خصوص تشکیل حوزه جدید باغملک و هفتکل/ گستردگی ایذه بشدت نیازمند نماینده مستقل است
- توضیحات
- آخرین به روز رسانی شنبه, 28 مرداد 1402 11:30
- نوشته شده توسط پایگاه خبری ندای هفتکل
«علی عوض نژاد»
ندای هفتکل/ علی عوض نژاد:
جدایی هفتکل از حوزه انتخابیه مسجدسلیمان، لالی و اندیکا و جدایی باغملک از حوزه انتخابیه ایذه و همچنین تشکیل حوزه جدید باغملک و هفتکل، نقل محافل این روزهای مردم در کوچه و خیابان و شبکههای اجتماعیست.
۱_ افزایش نمایندگان خوزستان در مجلس:
هر عقل سلیمی با هر دیدگاهی میپذیرد که کسب سهمیه افزایش نمایندگان خوزستان در مجلس میتواند بر استکثار صدای مظلومیت خوزستان در پایتخت بیافزاید و یک بازوی کمکی دیگر در پیگیری مطالبات مردم این استان باشد.
۲_ گستردگی جغرافیایی ایذه و باغملک:
شهرستانهای ایذه و دهدز با گسترگی و پراکندگی جغرافیایی که دارند، بشدت نیازمند یک نماینده مستقل در مجلس هستند تا شاید بتواند پاسخگوی جمعیت قریب به ۲٠٠هزار نفری باشد. شهرستانهای باغملک و صیدون نیز با جمعیت بیش از ۱۱٠هزار نفری در قعر دریایی از مشکلات این حوزه غرق شدهاند. البته حوزه انتخابیه مسجدسلیمان، لالی، اندیکا و هفتکل نیز وضعیت بهتری از آن حوزه ندارد.
۳_ اشتراکات طایفهای باغملک و هفتکل:
هفتکل و باغملک به مراتب اشتراکات قومی و طایفهای بیشتری نسبت به مسجدسلیمان دارند. به عنوان مثال اگر یک هفتکلی از طوایف ممبینی، بهمئی، سادات و یا گوروی در انتخابات مجلس کاندیدا شود، با متوسل شدن به بستگان خود در صیدون، میداود، قلعه تل و... احتمال پیروزی او در انتخابات بیشتر خواهد بود. اما در حوزه انتخابیه مسجدسلیمان، لالی و اندیکا، اشتراکات قومی با هفتکل بسیار کمتر و پایهی آرای نیز کوتاهتر است و در نهایت رقابت را برای هفتکل سختتر و غیرممکن میسازد.
۴_ نگاه ویژه نماینده به فاکتور جمعیتی:
هفتکل به لحاظ جمعیتی در حوزه انتخابیه مسجدسلیمان، لالی و اندیکا در ردیف چهارم قرار گرفته و کمترین میزان آرا را در بین چهار شهرستان داراست و به همین خاطر نماینده انتخابی، نگاه مستعمرانهای به هفتکل دارد. اما با تشکیل حوزه جدید، هفتکل جایگاه ارزشمندتری نسبت به صیدون، میداود، قلعه تل و... خواهد داشت.
۵_ بُعد مسافتی و جغرافیایی:
هفتکل و مسجدسلیمان قریب به ۱٠٠ کیلومتر فاصله جغرافیایی با یکدیگر دارند اما فاصله جغرافیایی هفتکل و باغملک کمتر از ۴٠ کیلومتر است و هر گاه یک مدیرکل، استاندار، وزیر و یا رئیس جمهور قصد رفتن به باغملک را داشته باشد، از هفتکل عبور میکند. اما تا کنون که حوزه انتخابیه هفتکل از ایذه و باغملک مجزا بوده، نمایندگان ایذه و باغملک هرگز بن خود را برای بیگانه خرج نکرده و این امتیاز را برای توسعه راههای ارتباطی حوزه انتخابیه خود محفوظ دانستهاند.
۶_ پیگیری مطالبات هفتکل در وزارت نفت:
با جدایی هفتکل از حوزه مسجدسلیمان، نماینده حوزه جدید بجای مطالبات ۴ شهرستان، صرفا برای پیگیری مطالبات هفتکل به وزارت نفت ورود میکند و در تقسیم اعتبارات نفتی نیز هفتکل جایگاه ویژهای در حوزه جدید خواهد داشت.
۷_ توسعه کشاورزی و ایجاد اشتغال در رغیوه:
نماینده باغملک که معمولا بر کرسی کمیسیون کشاورزی تکیه میزند، ضمن اینکه میتواند سهم هفتکل را از طرح ۵۵٠ مقام رهبری در آن کمیسیون مطالبه کرده، مجوزات انتقال آب از سرشاخه های کارون به اراضی مستعد رغیوه را نیز در دستور کار قرار دهد و شاهد توسعه بخش کشاورزی در هفتکل و رغیوه و ایجاد دهها فرصت اشتغالزایی باشیم.
سخن پایانی:
عبدالله ایزدپناه و علیرضا ورناصری باید بدانند که هر تصمیمی در کمیسیون امور داخلی مجلس اتخاذ شود، در تاریخ ایذه، باغملک، مسجدسلیمان، لالی، اندیکا و هفتکل بنام نمایندگان کنونی ثبت خواهد شد و عواقب آن برای همیشه در ذهن مردم این دیار ماندگار است.
دیدگاهها
خوراکخوان (آراساس) دیدگاههای این محتوا